sobota 7. júla 2012

Kaprun - Rakúsko

Nachádza sa v údolí rieky Salzach na severnom okraji Hohe Tauern. Časť jej katastra patrí do Národného parku Hohe Tauern. Južne od obce sa vypínajú mohutné štíty Kitzsteinhorne (3203 m) a Grosses Wiesbachhornu (3570 m).

Prvá zmienka o osade Kaprun je zo dňa 9. 2. 931 ako "Chataprunnin" pochádzajúceho z keltského mena biela voda (Codex Odalberti). Mesto bolo po stáročia poľnohospodárske v horských oblastiach dediny. Vykopávky v oblasti Bürgkogels (v blízkosti stanice lanovky Maiskogel) sa ukázalo že tu bola čulá banska činnosť. V roku 1166 sa Kaprunské majetky dostali do rúk pánom z Falkenstein-Neuburg (Codex Falkensteinensis).






Turistické zaujímavosti

lyžiarske stredisko Kitzsteinhorn
kaprunský hrad
tiesňava Sigmund-Thun-Klamm - hĺbka 32 metrov, dĺžka 320 metrov
priehradné jazero Mooserboden, patriace do komplexu kaprunskej vodnej elektrárne
kúpeľný komplex Tauren Spa otvorený v roku 2010, je to druhý najväčší komplex svojho druhu v Rakúsku

Základný tábor pre telo i dušu. Nájdete v Tauern Spa v Zell am See - Kaprun. Tam príroda vytvorila zázrak. Treba sa presvedčiť na vlastné oči. Tento panoramatický pohľad, zaujme každé oko.

Gastronómia

Prí skúmaní krajiny sa treba aj samozrejme posilniť. A tu máme možnosť nájsť množstvo rodinných podnikov, v ktorých môžeme ochutnať pravú domácu stravu.

Aktívna dovolenka?

Skúste 4-hviezdičkový rezort hotel Tauern SPA Zell am See - Kaprun. Luxusná zástávka, ktorá sa vyplatí už pri predĺženom víkende. Tento SPA rezort je priamo spojený s vodným svetom, saunami, vynikajúcou gastronómiou ako aj prívetivým personálom.

Ako sa tam dostať

Príchod autom:
Prichádzame z Viedne:
A1 do Salzburgu, potom A10 smerom k Villachu. V Bischofshofene opustiť A10 a prejsť B311 smerom na Zell am See. V Zell am See do Mittersillu, po 4 km zjazd na kruhovom objazde do Kaprune. Po 500 m, druhý objazde a ste v SPA Tauern.

Vlakom:

Z Bratislavy prestupite vo Viedni na Salzburg. Zo Salzburgu ide vlak na Zell am See a odtial autobusom do Kaprunu. Zo Zell am See chodí autobus každú pol hodinu a odtial je autobusom asi 10 minút.

KAPRUN INFORMATION
Salzburger Platz 6,
A-5710 Kaprun

kaprun.at/



Foto: Stausee Mooserboden © Tigerenta
Foto: Kaprun Austria © Arpingstone


CK Internet dobré informácie pre každého. Ubytovanie nájdete v pohodlí tu. Letenky si môžete objednať tu. Alebo chcete ísť stopom? Zadarmo cestovný sprievodca.

Follow Me on Pinterest pošli na vybrali.sme.sk


Zväčšiť mapu

0 komentárov:

Zverejnenie komentára