piatok 15. júna 2012

Za vínom do zámkov na Morave

Predstavte si. Nádherný deň, slnko žiari na oblohe, vy kráčate ležérne po záhrade, ktorá nemá obdoby. Snívate svoj sen. V tom sa pred vami sa ukáže zámok.

Poďte so mnou povodím vás po niekoľkých unikátoch, kde si splníte svoj gurmánsky sen, spomeniete si na svoje detstvo, ako ste sa hrávali na panovníkov.

Tak už neváhajte. Chyťte svojho partnera za ruku a spolu vkročte. Nebojte sa, nebude to sen, bude to úžasný pocit spolupatričnosti, obklopený noblesou, príjemným personálom, krásnym ubytovaním s večerou pre dvojicu, sami so svojimi snami.

Pozývam vás do zámkov a unikátnych pivničných uličiek. Nebojte sa nezablúdime.

Urobme si prvú zástavku Kroměříž. Svetovú slávu mu dal zápis do UNESCO a jeho Arcibiskupský zámok so záhradami. Druhú zástavku si môžeme urobiť v Uherském Hradišti a pokochať sa úžasnými freskami Buchlovického zámku. Ďalej si cestou odskočme do Milotic barokový zámok vás uchváti svojou oranžériou ale pre milovníkov koni aj jazdiarňou. Ale pokračujme a pozrime sa čo nám ponúka Morava ďalej. Ďalšia perla, ktorú nesmieme obísť Lednicko - Valtický areál. Ďalší skvost na mape UNESCO. To ale nie je všetko svoj záver putovania po zámkoch ukončite určite v zámku Napajdela. Excelentne a nádherne barokové prostredie, vás víta. Vstúpte do kráľovskej romantiky.

CzechTourism Slovensko

0 komentárov:

Zverejnenie komentára