nedeľa 17. júna 2012

Valašsko známe i neznáme

Prameň rieky Bečvy, ako aj prales Razula v romantickej prírodnej scenérii Javorníkov a Beskyd vytvára neopakovateľnú atmosféru, ktorá nás láka do lona prírody k aktívnemu odpočinku.

Krásna prírodná scenéria láka turistov v zime či v lete do lokalít tohto krásneho kraja. Jednou z najväčších obcí Českej republiky patrí bezosporu Velké Karlovice, ktoré sa radia ku klenotom východnej Moravy.

Priaznivé klimatické podmienky vytvárajú v zime vynikajúce podmienky pre lyžiarsky raj. V lete zas k príjemným prechádzkam, či cykloturistike.

Park Kýčerka Velké Karlovice, ponúkajú prírodný rekreačný a športový areál, ktorý je koncipovaný tak aby si prišiel na svoje nielen profesionálny športovci ale aj deti či seniory.

V Bike parku nájdete pre začiatočníkov University trail, ktorí je určený primárne deťom a začínajúcim bikerom. Profi trail s náročným prvkami uspokojí každého profesionálneho bikera.
Tí čo jazdia pre zábavu je pripravený Hobby trail. Pripravili pre vás aj špecialitku Pumptrack. Pre neznalých, biker udržuje rýchlosť tzv "pumpovaním" teda bez použitia pedál. Návštevou tohto bike parku si nemusíte nosiť vlastný bicykel, požičajú vám ho.

Pre turistov sú tu pripravené trate pre Nordic Walking. Je určená pre všetký vekové kategórie a Kyčerka ho ponúka doslova s ideálnym zázemím.

Aktívna relaxácia je samozrejmosťou, pripomeňme si niektoré: disk golf, geocaching, terénne kolobežky, lukostreľba... Vlastne požiačajú vám všetko.

A ako by to bolo bez gurmánskych zážitkov?

Ruku na srdce. Skúste sa rozpamätať, kedy ste naposledy jedli makové šúľance? Pečené zemiaky s cesnakom a kyslým mliekom? Alebo plnené pečené koleno? A čo tak variť priamo s kuchárom?

Tak toto vám ponúka gurmánske zastavenie v Hospode Kyčerka. Pôsobivý interiér so štýlovou udiarňou, gril pod holým nebom, kde si môžete grilovať celé jahňata či prasiatka.

Aj o zábavu je postarané ľudová hudba, rozohrá vaše žilky a vyženie na parket. A po celodennom úžasne prežitom čase si ľahnete do postele a odpočiniete si pri čistom vzduchu, kedy vás ráno zobudí štebot vtáčikov.
CzechTourism Slovensko


Zväčšiť mapu

0 komentárov:

Zverejnenie komentára